ABV Környezetbiztonság-technika Kft. isoaqap
ABV Környezetbiztonság-technika Kft.
Kiegészítő eszközök pneumatikus sátrakhoz: fel - és leeresztő egység, légkondicionáló, fűtőegység, porfogó szőnyeg, vízmelegítő berendezés, padlólap erősítés, világítás
Katasztrófa, árvíz, vegyi, abv védelem, mentesítési, kitelepítési eszközök

Vízmelegítő berendezés műszaki leírása

mobil vízmelegítő berendezés

Az ARES 2 forróvíz-előállító berendezés képes hideg és forró vizet szolgáltatni terepi körülmények között.

Felépítését tekintve alapja egy egyszerű, 2 fogantyúval és 2 kerékkel rendelkező, könnyen tolható fémvázas kocsi, erre lett építve egy gázolaj-égővel működő vízforraló bojler, egy dízelolaj tartály, egy másik tartály folyékony mosószer (detergens) adagolására, kipufogócső, víztovábbító elektromos szivattyú, elektromos rendszer csatlakozóval, 220V-os kábellel és elektromos vezérlő panellel.

Veszélyhelyzeti beavatkozás során, amikor a reakcióidő kulcsfontosságú, nélkülözhetetlenek az olyan könnyen szállítható berendezések, amelyek gyorsan üzembe helyezhetőek, moduláris felépítésűek és sokoldalúan használhatók.

A mentesítő sátor kiegészítője egy mobil kivitelű vízmelegítő berendezés. A berendezés célja, hogy a mentesítő sátor folyamatos melegvíz igényét biztosítsa vízszükséglet 15 l/min, üzemi nyomás 4 bar, 309K (36 0 Celsius) hőmérsékletű fürdővíz (mentesítő elegy) előállítására alkalmas.

A berendezés szélsőséges időjárási viszonyok közt is kiválóan üzemel. 233K÷ 323K kültéri hőmérséklettartományban. A berendezés lehetővé teszi az ABV ágensek elleni mentesítéshez

Műszaki adatok

A vízmelegítő berendezés 230V/50Hz elektromos hálózatról, vagy megfelelő aggregátról működtethető. A víz melegítésére szolgáló égőfej Diesel olajjal üzemel nagy biztonsággal és tartósan működtethető. Egy feltöltéssel 3 óra időtartamra biztosítja a meleg vizet.

Az adagoló előtt gázolaj szűrő van és külön kérésre előmelegítőt lehet alkalmazni. A berendezéshez 5 méteres tömlő van tartozékként a vízszállításra. A tömlő gyorscsatlakozóval csatlakozik a szórófejekhez, illetve a vízmelegítő berendezéshez. A túlnyomás és a víz túlhevítésének elkerülése érdekében, biztonsági berendezéssel van felszerelve.

A berendezésen el van helyezve egy kapcsolótábla , amelyen ki és be kapcsolók illetve a termosztát és nyomás szabályzó kapcsoló van elhelyezve. A túlnyomás, és a víz túlhevítésének elkerülése érdekében, a vízmelegítő, biztonsági berendezéssel van ellátva.

A Vízmelegítő berendezést egy fő tudja kezelni, és kerekeken mozgatni.

Egy fázisú: 220v   50Hz
Max.  kimenő telj.: 70 000 KCAL/h
Max. kijövő melegvíz:  60 C
Víz áteresztés:  60 liter/min
Energia igény: 1,5KW
Max. nyomás: 8,6 bar
Min. nyomás: 2,8 bar
Üzemanyag tank kapacitás: 20 liter
Üzemanyag fogyasztás: 6,7 liter/ h
Decontaminációs tank kapacitás: 10 liter
Méretek: 835 X 595 X 915mm
Súly: 127 kg

Az ARES 2 számos biztonsági berendezéssel lett ellátva a megbízható üzemeltetés érdekében:

Túlnyomás szelep (biztonsági szelep): Az ARES 2 olyan biztonsági szeleppel rendelkezik, amely 8 bar nyomás elérése esetén működésbe lép. A szelep feladata, hogy a határérték elérése esetén a felgyülemlett túlnyomást biztonságosan elvezesse

Konstans áramlás érzékelő: Az ARES 2-t felszerelték olyan érzékelővel, amely 14 nem engedi elindítani a berendezést, ha nem érzékel vizet (víznyomást). Az áramlás érzékelőt 60 l/perc maximális áramlási sebességre kalibrálták.

Termosztát: Az ARES 2 olyan termosztáttal rendelkezik, amely ellenőrzi a kilépő víz hőmérsékletét. Miután a beindításkor ellenőriztük a belépő víz hőmérsékletét, állítsuk be a kilépő forró víz hőmérsékletet a kívánt értékre. Számoljunk ±5- 10 °C hőmérséklet toleranciával.

>>> Vissza: Kiegészítő eszközök

Vízmelegítő berendezés
ARES 2 mobil forróvíz előállító berendezés